19 Mayıs 2024 Pazar
DOLAR 32.21 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.03 ₺
ALTIN 2,500.70 ₺
BTC 67,264.13 $
ETH 3,105.65 $
BİST 10,643.58

Demparti'den Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

SiyasetMardin 2419
Yayınlama: 5 Mayıs 2024 Pazar 23:18 Kaynak: Haber Merkezi

Demparti Eş Genel Başkanlarından Amed ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine ziyaret

Demparti'den Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

Demparti Eş Genel Başkanlarız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan Amed ve Mardin Büyükşehir Belediyelerini ziyaret etti. Eş Genel Başkanları; milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri, il ve ilçe belediye eş başkanları da eşlik etti. İlk olarak Amed Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Eş Genel Başkanlar; Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun tarafından karşılandı.

Daha önce kayyım tarafından şatafatlı bir hale getirilen ve eş başkanları yeniden düzenleyerek mütevazi hale getirdikleri makam odasında yapılan görüşmede Eş Genel Başkanlarımız Bakırhan ve Hatimoğulları hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Bakirhan, wiha got:, “Em ji bo pîrozbahiyê hatin. Em di kesayetiya hevşeraderên me de gelê Amedê pîroz dikin. Encameke pir baş bi dest xistin. Înşelah ji îro şûn de jî Hevşeraderên me dê xizmetekî layiqê gelê me bikin. Em cardin we pîroz dikin, ji we re serkeftinê dixwazin.” 

Hatimoğulları, şunları söyledi: “Hem ilçe belediye eş başkanlarımız hem de belediye eş başkanlarımızı tebrik ediyorum. Seçim çalışamalarımızı yürütürken yerellerimizde üstün hizmet sağlamak üzere çalışmalarımızı yürüttük. Şimdi de bu yönetimlerimizle birlikte halkımızın layık olduğu kent hizmetini, kültür hizmetini açık ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla, demokratik bir belediyecilik anlayışıyla en iyi örneklerini Amed Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere diğer belediyelerimizin de en iyi şekilde sergileyeceğine inanıyoruz. Başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.” 

Ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Eş Genel Başkanları, burada da Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk tarafından karşılandı.

Hatimoğulları şunları söyledi: Bu kadim şehre her gelişimizde duygu ve düşüncelerimiz bambaşka oluyor. Bu çok özel bir durum. Buradaki farklı halklarımızın ortak yaşamı inşa etme konusunda partimizin paradigmasına çok benzeyen bir şehir. Bu yaşamın burada inşa edilmesi konusunda koşulların çok elverişli olduğu bir şehir. Bahsini ettiğimiz zorlukları siz de biliyorsunuz gerçekten bütün belediyelerimiz benzer durumda. Her yeri borç batağına sürükleyerek gitti kayyım. Kayyımın olmadığı yerde de ne yazık ki AKP belediyeleri de aynı şeyi yapmış, soyup soğana çevirmişler. Birçok belediyede durum böyle. Belki sadece AKP demek de eksik kalır. Fakat en nihayetinde halkımızın bizden beklentileri kesinlikle hizmettir. Hizmet; kültürel olduğu kadar kent hizmetidir. Bu konuda çok deneyim ve birikim de var. Ben inanıyorum bu koşullarda sizler yoktan var edeceksiniz. Kaynaklarımızı üreterek halkımıza layık bir biçimde, halkımızın bize layık gördüğü bir biçimde yürüteceğinize inanıyorum. Başarılar diliyorum. İşiniz zor, farkındayız ama zoru başaracağız. Bundan hiç şüphemiz yok. 

Bakirhan, wiha got: Hevserokên me û hemû hevalên me pîroz dikim. We encameke baş stend. Ne hilbijartineke normal bû. Em dizanin şaredarî di bin deynan de ye. Pirsgirêkên şaredariyê pir zêde ne. Lê em bawer in hûn ê ji bin van pirsgirêkan derkevin. Hûn ê xizmetekî baş û paqij bidin miletê me. Em ji we û hemû hevalan re serkeftinê dixwazin. Em wek Navenda Partiyê li cem we ne, em bi hev re ne. Înşelah em ê ji bo miletê xwe xizmetekî baş li Mêrdînê bikin. Bila bi xêr be, bila pîroz be. 

Eş Genel Başkanlar daha sonra Mardin Merkezde bulunan kiliseleri ziyaret etti. 

İlk Yorumu Sen Yaz
code